logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium - Restauratie van topwerken


Datum :
Dinsdag 20 februari 2018 van 13.30 tot 17 uur


Omschrijving :

Vraagt u zich ook af hoe kunstwerken worden gerestaureerd? Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) kan al uw vragen beantwoorden. In het KIK ligt interdisciplinair onderzoek van kunsthistorici, fotografen, scheikundigen, archeologen, ingenieurs en conservatoren-restaurateurs aan de basis van elke restauratie. Samen gaan ze op zoek naar de samenstelling, evolutie, de veroudering van de gebruikte materialen en de middelen om dat tegen te gaan. Zo bestuderen en conserveren ze tal van kunstvoorwerpen.

U kunt het restauratieproces van heel dichtbij leren kennen, via een exclusieve kijk achter de schermen. Deskundigen leiden u rond in de labo’s, de cel wetenschappelijke beeldvorming en het restauratie-atelier. U ziet hoe topwerken van Vlaamse meesters er onder handen genomen worden: het zelfportret van Pieter Paul Rubens en de Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. Een unieke ervaring die u beslist niet mag missen!

PROGRAMMA
13.30 u.: onthaal met koffie
14 u.: bezoek achter de schermen
16.30 u.: afsluitend hapje en drankje
17 u.: vermoedelijk einde

Dit dagevenement is helaas uitverkocht. Klik hier indien u op de wachtlijst wenst te staan. Wij geven u een seintje indien er plaatsen vrijkomen. 

Locatie :
KIK (Jubelpark 1 - ingang langs de Renaissancelaan, Brussel)


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Organisatie i.s.m. Regionale Kern Brussel Davidsfonds Academie, het Rubenshuis en het KIK