logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Vlaanderen: Verbeelding werkt
Een sociaal Europa - Een onmogelijke opdracht?


Docent(en) :
De Bom Erik, meer info


Datum :
Dinsdag 13, maandag 19, dinsdag 27 maart 2018 van 20 tot 22 uur


Omschrijving :

- Kritiek op de EU
- Meer Europa via het sociaal beleid?
- Analyse en mogelijke oplossingen van de crisis

Sociale dumping, race to the bottom, uitbuiting. Het zijn maar enkele praktijken waar de Europese Unie zich schuldig aan zou maken. Steeds luider klinkt het verwijt dat de EU veel te weinig doet op sociaal vlak. Sommigen noemen haar zelfs ronduit asociaal. Jammer genoeg vertaalt deze klaagzang zich al te vaak in moedeloosheid: een sociaal Europa is toch een onmogelijke opgave. Maar die conclusie is veel te voorbarig.

Pas de laatste jaren is men echt gaan nadenken over hoe een sociaal Europa eruit kan zien. Dat is ook hoognodig, want zonder die sociale component is de huidige Europese constructie gedoemd om te mislukken. Erik De Bom bekijkt met u de voor- en nadelen van enkele suggesties, gaande van een Europees basisinkomen en een Europese Sociale Unie tot een Europese superstaat. Hij neemt u mee op de zoektocht naar zinvolle modellen die de bakens kunnen verzetten. Een grondige analyse over de toekomst van Europa en dus ook van onze toekomst.

Locatie :
CC 't Blikveld (Jacques Morrensplein 2, Bonheiden)
 


Info :
015 33 60 63 (Lisbeth Van denStorme) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Bonheiden en GC 't BlikveldInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 52.00 Cursus (inbegrepen: digitale syllabus)
€ 46.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (inbegrepen: digitale syllabus)