logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
De kleuren van de Kempen - Ontspannen in een authentiek kader


Datum :
Cursusweekend van vr. 6 okt. t.e.m. zon. 8 okt. 2017


Omschrijving :

De stille Kempen zijn voor velen een begrip. Lange tijd was het een dunbevolkte en arme regio. De zanderige bodem laat heide, eikenbos en veengebieden gedijen. Zware bemesting en wolindustrie maakten dat deze typische natuur nu nog slechts hier en daar te vinden is. Toch zijn de Kempen vandaag een populaire bestemming voor iedereen die op zoek is naar authenticiteit en rust.

In de prachtige Priorij van Corsendonk laten we u met alle zintuigen een weekend lang deze streek ontdekken. Johan Van Den Bosch vertelt ons meer over ‘Landschappen voor het Leven’. Daarna ontdekken we de natuur en het Kempische verleden met de fiets of wandelschoenen. Uiteraard proeven we tijdens dit gastronomisch weekend ook het lekkers dat de Kempen te bieden heeft. Tot slot spoort Virginie Platteau aan tot vertraging, dieper denken, op zoek gaan naar stilte in de eigen omgeving, in de kunst en in de natuur. Een perfecte afsluiter voor een ontspannend weekend!

EXTRA: U kan zaterdag een fiets huren voor de meerprijs van € 12,50 per fiets. U kan ook zelf uw fiets meebrengen die in een afgesloten ruimte kosteloos gestald wordt.

EXTRA: U kan zondag genieten van High Beer. Vanaf 14 uur tot 17 uur worden er zes degustatiebieren met bijhorende gerechtjes geserveerd in de gewelvenkelder.

WIN! Als u nu inschrijft voor het cursusweekend, maakt u automatisch kans om High Beer op zondag te winnen. De winnaar wordt onder de deelnemers verloot. Veel succes!

PROGRAMMA
Vrijdag 6/10
Vanaf 15 u.: onthaal en inchecken
17 u.: rondleiding Priorij
19.30 u.: buffet met huiswijnen of -bieren en waters

Zaterdag 7/10
Vanaf 8 u.: uitgebreid ontbijtbuffet
10.30 u.: lezing Johan Van Den Bosch
12.30 u.: broodjeslunch
14 u.: keuzeprogramma: begeleide fietstocht (35 km) of begeleide wandeltocht in natuurreservaat De Liereman (5 km; vertrek aan het reservaat, eigen verplaatsing)
19 u.: aperitief, viergangendiner met huiswijnen of -bieren en waters & mokka met versnaperingen

Zondag 8/10  
Vanaf 8 u.: uitgebreid ontbijtbuffet
10 u.: lezing Virginie Platteau met koffiepauze
12 u.: einde cursusweekend (uitchecken mogelijk tot 13 u.)
14 u.: facultatief High Beer (reserveren noodzakelijk!)


Inbegrepen:
Twee overnachtingen in Priorij Corsendonk, alle vermelde maaltijden met drank, lezingen, begeleide wandel- of fietstocht, parking aan het hotel, wifi

Locatie :
Priorij Corsendonk, (Corsendonk 5, Oud-Turnhout)
 


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Organisatie: i.s.m. Priorij Corsendonk