logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
OER - De wortels van Vlaanderen


Datum :
Donderdag 13 juli 2017 van 10.30 tot ca. 16.30 uur


Omschrijving :

Aan het einde van de 19de eeuw is België uitgegroeid tot een van de belangrijkste industriële naties. In een snel veranderende wereld vindt de fin-de-siècle-burgerij haar levensvragen beantwoord in een waaier van artistieke expressies. Kunstenaars als Emile Claus en Gustave Van de Woestyne zoeken het in hun ‘roots’, Léon Spilliaert en James Ensor in de vervreemding van de stad. De Grote Oorlog kraakt die maatschappij. Een generatie artiesten krijgt voeling met het internationaal modernisme en creëert een persoonlijke kijk op de mens en zijn existentie. Constant Permeke, Gustave De Smet … worden de helden van het interbellum.

OER weerspiegelt dit belangrijk kantelmoment in de Vlaamse geschiedenis aan de hand van een uitzonderlijke selectie van Vlaamse topstukken. Paul Huvenne, voormalig directeur van het KMSKA, leidt de dag in.

PROGRAMMA
10.30 u.: onthaal met koffie
11 u.: lezing door Paul Huvenne
13.15 u.: warme lunch
15 u.: gegidst bezoek aan de tentoonstelling

Deze cursus is uitverkocht. Indien u wenst, kan u uw hier uw gegevens achterlaten. Wij nemen met u contact op als er een plaats vrijkomt. 

Locatie :
Cultuurkapel Sint-Vincent (Sint-Antoniuskaai 10, Gent)

 


Info :
016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

i.s.m. The Phoebus Foundation