logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Rome - Veelzijdig en verrassend


Docent(en) :
Permeke Marc, meer info


Datum :
Woensdag 15, 22 en 29 nov. 2017 van 14 tot 16.30 uur


Omschrijving :

  • Het Romeinse keizerrijk
  • Hoogtepunten uit de renaissance
  • Barokke pracht en praal als antwoord op de Reformatie

Een bezoek aan Rome staat meestal in het licht van de klassieke oudheid. De stad lijkt dan ook een openluchtmuseum, met keizersfora, paleizen en basilica, circussen en theaters. Maar Rome is nog veel meer dan dat. Tijdens de renaissance krijgt de stad haar verloren grandeur terug, wanneer adellijke families er hun paleizen optrekken en meesters als Rafaël en Michelangelo kerken en paleizen voorzien van kunstschatten.

In Rome bevindt zich ook de wieg van de barok. In die periode wordt het stadsbeeld ingrijpend gewijzigd door bouwmeester en beeldhouwer Bernini. En van de revolutionair realistische werken van Caravaggio zijn enkele nog op hun oorspronkelijke plek in Romeinse kerken te bewonderen. Marc Permeke neemt u mee op een bijzondere cultuurhistorische reis. U ontdekt de geschiedenis en de vele kantjes van Rome, zoals u die nog niet kende. Centraal staan architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst, maar ook aspecten van de politieke situatie en het dagelijkse leven passeren de revue.

Locatie :
CC De Poort (Markt 27, Wetteren)
 


Info :
09 369 32 05 (Marc Van Durme) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. WetterenInschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 54.00 Cursus (koffie en digitale syllabus inbegrepen)
€ 49.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (koffie en digitale syllabus inbegrepen)