logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Religie en vernieuwing - Een actueel debat


Datum :
Woensdag 29 maart van 19 tot 22 uur


Omschrijving :

Tijd voor vernieuwing. Dat was de leuze van de Duitse augustijner monnik Maarten Luther, die in 1517 protesteerde tegen uitwassen in de kerkelijke praktijken. Zijn actie, die als de start van de Reformatie bekendstaat, was het begin van een proces dat uiteindelijk uitmondde in kerkscheuringen en een verdeeld Europa.

Ook vandaag stelt zich de vraag in welke mate religies een rol spelen in processen van tolerantie en godsdienstvrijheid. Kan religie voor positieve vernieuwing zorgen of is religie zelf aan vernieuwing toe? Kan op traditie gebouwde religie zichzelf vernieuwen? En wat betekent dat voor oecumene en religieuze tolerantie vandaag? Professor Rik Torfs modereert dit boeiende en actuele debat. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd met liederen uit de renaissance- en reformatietijd. Na afloop praten we na met een drankje.

In debat: Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen; Mechteld Jansen, rector van de Protestantse Theologische Universiteit; Jürgen Mettepenningen, gastdocent aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven en directeur van de dienst Identiteit van het Vicariaat Onderwijs, aartsbisdom Mechelen-Brussel; Patrick Nullens, rector van de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

Meer info (brochure Didache, p. 17)

Locatie :
Leuven, Evangelische Theologische Faculteit (Sint-Janbergsesteenweg 95-97, Heverlee)


Info :
wim.francois@kuleuven.be en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Leuven, KU Leuven en ETF, in het kader van Refo500Inschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 13.00 Debat (inbegrepen: afsluitend drankje)
€ 9.00 Debat met Davidsfonds Cultuurkaart, voor alumni Theologie en Religiewetenschappen KU Leuven en van de Evangelische Theologische Faculteit Leuven
€ 5.00 Debat studententarief