logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Leesbeesten en Boekenfeesten. Hoe werken (met) kinder- en jeugdboeken?Auteur :
Van Coillie Jan, meer info


Illustrator :
Dendooven Gerda, meer info


Prijs :
€ 29.95


Omschrijving :


Wat is een goed voorleesboek?
Lezen kinderen anders dan volwassenen?
Hoe kan een illustrator een verhaal op zijn manier invullen?
Schrijven kinderboekenauteurs nu met andere bedoelingen dan vroeger?
Hoe kan je met kinderboeken werken thuis, in de klas of in de bibliotheek?

Kinder- en jeugdboeken ontspannen, informeren, ontroeren, zetten aan tot fantaseren…

Leesbeesten en boekenfeesten toont hoe jonge lezers in de ban van boeken komen, met humor en spanning als grootste verleiders. Van historisch jeugdboek tot sciencefiction, van dierenverhaal tot detective, van fantasieverhaal tot sprookje, van prentenboek tot adolescentenroman. Verhelderende voorbeelden en citaten bij alle genres. Vroeger en nu.

Vol praktische tips voor wie met kinderboeken werkt. Aanwijzingen bij het voorlezen en praten over boeken en leeservaringen. Een selectieve kinder- en jeugdboekenlijst, een bibliografie van publicaties over jeugdliteratuur en nuttige adressen helpen je verder op weg.

Leesbeesten en boekenfeesten is een indrukwekkend volledig standaardwerk. Het benadert jeugdliteratuur op een gebruiksvriendelijke en onderhoudende manier. Specialisten en onderwijsmensen, maar ook ouders of gewoon geïnteresseerden: iedereen kan met dit boek aan de slag!

JAN VAN COILLIE werd de eerste doctor in de jeugdliteratuur in Vlaanderen en doceerde aan diverse hogescholen en universiteiten. Als onderzoeker, recensent, veelgevraagd jurylid en redacteur van het Lexicon van de jeugdliteratuur heeft hij een goed overzicht van al wat er leeft in de wereld van kinderboeken.


Met Leesbeesten en Boekenfeesten schreef Jan Van Coillie een uitermate toegankelijk, creatief boek dat je naast een hoop suggesties ook inzichten meegeeft in het hoe en waarom van het boek en zijn lezer. Meer dan een aanrader voor wie de band met de kinder- en jeugdliteratuur nog sterker wil aanhalen.’ (Jan Staes, Leesidee jeugdliteratuur)

Bijzonder goed gedocumenteerd… dat heeft alles te maken met de jarenlange ervaring van Jan van Coillie, die de kinderliteratuur van binnenuit kent.’ (Rita Ghesquiere, Standaard der Letteren)
 

ISBN nummer :
9789059087385


:: Bestel