logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
Lekker KempensAuteur :
- Geen specifieke auteur -


Prijs :
€ 24.95


Omschrijving :

Een rondreis langs lokale producten en gerechten.

De Antwerpse Kempen hebben heel wat lekkers te bieden! De trappistenbieren van Westmalle zijn tot ver over de grenzen bekend en producten zoals de Lierse Vlaaikes of de rauwmelkse geitenkaas van boer Polle zijn erkend als streekproduct. Ze zijn niet alleen lekker, er hangt ook een hele traditie en geschiedenis aan vast.

Ook over Kempense kleinschalige hoeveproducenten valt heel wat te vertellen. Wie staat er nog bij stil dat zuivel vroeger op de boerderij werd gemaakt tot die productie werd uitbesteed aan melkerijen en later aan fabrieken? Of dat pensen vroeger thuis werden gemaakt uit wat velen nu slachtafval zouden noemen? In de arme Kempen was vroeger echter alles van het varken waardevol…

In dit boek maken we een lekkere reis doorheen de Antwerpse Kempen. Doorheen 20 thema’s maak je kennis met de culinaire Kempen van vandaag én de jarenlange traditie die daarachter schuilgaat. De verhalen worden aangevuld met een heerlijke selectie van authentieke Kempense gerechten en recepten met de beste Kempense producten. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert of hapje: zet de Kempen op het menu!

Een project van de drie Antwerps-Kempense erfgoedcellen, vzw Rurant, Vormingsplus Kempen, ondersteund door het Europese subsidiëringsprogramma LEADER. Met foto’s van Jan Crab.

 

ISBN nummer :
9789058269058


:: Bestel