logoprint

Davidsfonds vzw - Blijde-Inkomststraat 79-81 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

  Share
De oudste Ronde van Vlaanderen. Een archeologisch parcours.Auteur :
Ervynck Anton, meer info
Vandevorst Kris, meer info
Oomen Evelien, meer info
Pieters Marnix, meer info


Prijs :
€ 29.95


Omschrijving :

Vlaanderen heeft al een lang parcours afgelegd. Wat startte als een dorre ijswoestijn, groeide uit tot een regio met een dichte bebossing. Gekoloniseerd door de Romeinen en in de middeleeuwen bestrooid met steden, kastelen en abdijen. Het schouwtoneel van vele veldslagen en oorlogen. Zo’n bewogen geschiedenis moet zijn sporen hebben nagelaten. Dit boek gaat op zoek naar archeologische getuigen van ons verleden: grafheuvels, kastelen en zelfs ganse stadskernen met sporen die verwijzen naar een veel oudere periode dan wat nu te zien is.
 
Op een archeologische Ronde door Vlaanderen wordt halt gehouden bij tientallen plaatsen ‘met een geheugen’. Een leemgroeve in Veldwezelt die 15 meter diep de sporen draagt van een verdwenen beschaving. Kampplaatsen van de laatste jager-verzamelaars en boerderijen van de eerste landbouwers. Resten van het oude Brugse Prinsenhof die de grandeur van de Bourgondische hertogen oproepen. Een loopgracht uit de Grote Oorlog.

Van de verre prehistorie tot de twintigste eeuw: deze archeologische vindplaatsen vertellen meer over de wonderlijke geschiedenis van Vlaanderen. Tegelijk krijg je inzicht in de werkwijze van de archeoloog die op basis van eeuwenoude resten ons verleden in beeld brengt. 

'Een vreemd, maar prachtig boek. Zoals we van uitgever Davidsfonds gewoon zijn, is dit een schitterend geïllustreerd en mooi vormgegeven boek dat een stevige koffietafel verdient om op uitgestald te worden.' (Doorbraak)

ISBN nummer :
9789058268259


:: Bestel