logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
In de kijker

Onze boekentips voor Sinterklaas


Sinterklaas komt eraan. Als je braaf geweest bent, brengt hij je vast en zeker een leuk boek. Klik verder voor onze tips!
 

Piratenzoekboek (5+)

Pak je vergrootglas en maak je klaar voor een zeiltocht over de Zeven Zeeën! Leer alles over het leven op volle zee en onderzoek de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de piraterij aan de hand van meer dan 200 kleine details. In dit boek maak je kennis met de beruchtste piraten. Urenlang speel- en zoekplezier verzekerd!
Meer info vind je hier.
 

Een kerstman voor Findus (6+)

Een dik sneeuwtapijt bedekt het huis van opa Pettson. Het is bijna Kerstmis, maar voor poes Findus duurt het wachten altijd veel te lang. Dit jaar hebben kinderen uit de buurt hem verhalen over de kerstman verteld. Een kerstman voor Findus is een extra lang verhaal van Sven Nordqvist waarin Findus en Pettson weer heel wat onverwachte avonturen beleven.
Meer info vind je hier.
 

Encyclopedie van de Marsmannetjes (7+)

Denk je dat de planeet Mars helemaal onbewoond is? Nee, hoor, marsmannetjes bestaan echt! Wie zijn ze? Hoe leven ze? Wat eten ze? Wat is het geheim van hun beroemde vliegende schotels? Deze encyclopedie leert je alles wat je altijd al wilde weten over de groene mannetjes. Een interactief boek met flapjes en uitvouwbare pagina’s waarin je de Marsbewoners van top tot teen leert kennen.
Meer info vind je hier.


Ontdek de fout. Lang, lang geleden (8+)

Test je geschiedeniskennis en ontdek twinting fouten in elke scène. Draai het blad om, kijk of je gelijk had en leer nog meer over oude beschavingen, waaronder de oude Grieken, de oude Egyptenaren, de Maya’s, de Vikingen en nog vele andere!
Meer info vind je hier.


De lege schommel van Bettie Elias (10+)

Azmi, een jongen van 11, moet zijn land ontvluchten. Aleppo, de stad waar hij opgroeide, is platgebombardeerd. Na een barre voettocht over verlaten bergpaden en een angstaanjagende boottocht komt hij terecht in een opvangcentrum. Een aangrijpend boek over afscheid nemen, vluchten en vriendschap.
Meer info vind je hier.
 

Has#tag, het nieuwste boek van Dirk Bracke (14+)

Lisa van de blog Leave No Story Behind: “Has#tag gaat over een jonge meid die valt voor de (online) charmes van een foute vent. Een boek dat vooral dient als waarschuwing en dus interessant is om te waarschuwen voor sexting, catfishing en pesten.”
​​​​​​​Meer info vind je hier.
 

Twintig parels. Verhalen uit duizend-en-een-nacht van Ed Franck (15+)

De eeuwenoude oosterse vertellingen van Duizend-en-een-nacht blijven fascineren door hun kleurrijke, verbluffende mengeling van erotiek, sprookjesachtige elementen, humor, springerige fantasie, tragiek, magie, poëzie, avontuur, heldensages, dierenfabels, liefdesromances, reisverhalen en schelmenliteratuur.
​​​​​​​Meer info vind je hier. 

Nog meer leuke boeken - ook voor volwassenen - ontdek je via deze link.
​​​​​​​Terug