logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
In de kijker

Prof. dr. Ulrich Libbrecht overleden
Maandag overleed prof. dr. Ulrich Libbrecht (1928-2017). Jarenlang was hij in het Davidsfonds een zeer vertrouwd en gewaardeerd figuur als auteur, inleider op colloquia en congressen en docent van Davidsfonds Academie. Ulrich Libbrecht was een boeiend causeur en het is dan ook niet te verwonderen dat hij op uitnodiging van Davidsfonds afdelingen in heel Vlaanderen honderden lezingen verzorgde over ‘Oosterse wijsheden voor de westerse mens’.

Ulrich Libbrecht is een autoriteit in de oosterse en comparatieve filosofie. Hij studeerde sinologie in Gent, promoveerde in 1972 cum laude aan de R.U. Leiden en werd datzelfde jaar hoogleraar in Leuven met als opdracht sinologische studies, Chinese filosofie en Boeddhologie. Hij richtte de School voor Comparatieve Filosofie in Antwerpen op.

Bij het Davidsfonds verscheen o.a. De vinger die naar de maan wijst (1975), Oosterse filosofie (1995) en Een glimlach uit het Oosten (2000).
 
Het Davidsfonds biedt mevrouw Libbrecht, zijn kinderen en kleinkinderen zijn oprechte deelneming aan bij het overlijden van deze eminente filosoof en natuurliefhebber.
 Terug