logoprint

Davidsfonds vzw - Blijde-Inkomststraat 79-81 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

cultuur activiteit


Festival aan Zee

Share
Nationale evenementen


image

Junior Journalist-wedstrijd 2013-2014

Datum :
In het eerste trimester van het schooljaar 2013-2014


Locatie :
Op zo'n 200 plekken in Vlaanderen


Omschrijving :

Junior wat?
Hoe deelnemen?
Voorrondeplaatsen
Nationale finale
Voor leerkrachten
Downloads


Junior wat?

De Junior Journalist-wedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. En jij kan die winnen! Laat je creatieve kronkels de vrije loop en schrijf je gekste verhaal, je strafste interview of je scherpste opiniestuk. Dit jaar draait de wedstrijd volledig rond het thema ‘oorlog en vrede’ aangezien de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden begon. Zet je schrap en begin alvast te brainstormen want je kan knalprijzen winnen. Wat dacht je van:

- een journalistenstage bij Ketnet,
- de publicatie van jouw tekst in Het Nieuwsblad,
- een gigantische boekenstapel tot wel € 500,
- een vakantieweekend met je beste vrienden in Park Molenheide,
- tickets voor een attractiepark,
- een bezoek aan het In Flanders Fields Museum voor de hele klas?


Hoe deelnemen?

Alle info over de wedstrijd vind je in de folder die je onder aan de pagina kan downloaden of gratis kan aanvragen via jjw@davidsfonds.be. Volg Junior Journalist ook op Facebook. Je vindt er leuke extra’s, foto’s, wedstrijden en andere verrassingen. Like!


Voorrondeplaatsen

Onder aan de pagina kan je het document 'Voorrondeplaatsen' downloaden. Daarin vind je alle steden en gemeenten waar je kan deelnemen aan de voorrondes van de Junior Journalist-wedstrijd. De lijst wordt regelmatig geüpdatet dus hou deze pagina zeker in de gaten.

Geen voorrondeplaats bij jou in de buurt? Dan kan je ook rechtstreeks deelnemen. Bezorg ons vóór 30 november 2013 je inzending via jjw@davidsfonds.be. Vergeet zeker je gegevens niet te vermelden!


Nationale finale

Word jij de beste Junior Journalist van jouw gemeente? Dan stoot je automatisch door naar de grote nationale finale waar de hoofdprijzen wachten. Het spetterende eindfeest zal plaatsvinden op zondag     27 april 2014 tijdens muziekfestival Festival aan Zee.


Voor leerkrachten

Leerkrachten, jullie kunnen onder aan de pagina de Junior Journalist-ideeënbundel downloaden. Daarin vinden jullie flink wat tips en tricks om jullie leerlingen aan het schrijven te krijgen.
De Junior Journalist-wedstrijd is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met Ketnet, De Jommekeskrant van Het Nieuwsblad, Maks!, Yeti, KBC Jongeren, Knack, Vakantiepark Molenheide, Festival aan Zee en In Flanders Fields Museum.

Vragen? Mail naar jjw@davidsfonds.be.


Downloads
 Bekijk hier de Junior Journalist-folder - 4034 kb
 Download hier de Junior Journalist-affiche - 599 kb
 Leerkrachten, lees hier de ideeënbundel - 721 kb
 Hier vind je het wedstrijdreglement - 272 kb
 Voorrondeplaatsen - 335 kb
 Geen inspiratie? - 243 kb

Boeken & cd's :
De vijand