logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
Nationale evenementen


imageimageimage

Davidsfonds Zomerzoektocht

Datum :
Zaterdag 4 juni - zondag 18 september 2016Omschrijving :

Davidsfonds Zomerzoektocht
Van zaterdag 4 juni tot en met zondag 18 september organiseert het Davidsfonds zijn 30ste Zomerzoektocht in de Leiestreek, en meer bepaald rond Roeselare en Izegem. Het wordt dus een verjaardagseditie die u van het kloppende hart van West-Vlaanderen via het kanaal Roeselare-Leie naar de pekkerstad, borstelstad of schoenenstad zal leiden, zoals Izegem ook wel wordt genoemd. En tegelijk ontdekt u de streek rond Dadizele en de dynamische, levendige en waterrijke Leiestreek, met haar lichtglooiende landschap tussen Leie en Schelde. 

Gezinszoektocht en Klassieke zoektocht
Zoals elk jaar zal de Zomerzoektocht ook nu weer bestaan uit een Klassieke zoektocht en een Gezinszoektocht, telkens met een auto- en fietsparcours. De Gezinszoektocht is een kortere zoektocht met speelse vragen voor het hele gezin, de Klassieke zoektocht is pittig en stevige vragen voor zoektochters die er flink tegenaan willen gaan. Beide kun je dus met de auto of de fiets doen en op verschillende stopplaatsen zijn er wandelingen waarop je de vragen kunt oplossen. 

-----
Opgelet! Er is een tikfout in vraag 9 van de Klassieke zoektocht geslopen: het woord "entrepeneurs" moet "entrepreneurs" zijn (de tweede -r ontbrak).

Opgelet! Wijziging in het laatste stukje van de beschrijving van het fietsparcours (p. 27 in de Klassieke zoektocht en p. 26 in de Gezinszoektocht):
Aan knooppunt 1 aangekomen, houdt u rechts aan en rijdt u de Leenstraat in. Vervolgens slaat u de eerste straat links in, de Delaerestraat, die u weer naar het vertrekpunt brengt, aan de Paterskerk.
----

Hoe kun je deelnemen?
Maak eerst je keuze uit de Gezinszoektocht of de Klassieke zoektocht en dan kun je een deelnemingspakket kopen vanaf zaterdag 4 juni tot zondag 18 september aan het startpunt van de zoektocht: de Paterskerk, Delaerestraat 33, 8800 Roeselare - of bij een Davidsfonds afdeling in je buurt die pakketten verkoopt. Een pakket bevat een deelnemingsbrochure (met uitgebreide parcoursbeschrijving, voordelen voor zoektochters en uiteraard de vragen), een infofolder én een gloednieuwe streekgids ter waarde van 17,50 euro. Een pakket kost 30 euro, tenzij je Davidsfonds lid bent, dan kost het 15 euro. En: als je beslist om lid te worden ter gelegenheid van de Zomerzoektocht (door enkel je adresgegevens door te geven) betaal je slechts 25 euro!

Alle details
Alle info lees je in de folder die je hierboven kunt doorbladeren of hieronder kunt downloaden. Je vindt er ook heel wat gratis extra's in die de lokale horeca aanbieden aan zoektochters! Veel plezier met de 30ste Zomerzoektocht van het Davidsfonds, alleszins!

Antwoorden ingeven
Om de antwoorden in te geven, ontwikkelden we een speciale pagina die je ook terugvindt (met extra uitleg) op pagina 5 van de deelnemingsbrochure. Lees die info zeker eerst even na. Je vindt de pagina via deze link: http://zomerzoektocht.davidsfonds.be.

De Davidsfonds Zomerzoektocht 2016 is een organisatie van het Davidsfonds in samenwerking met Stad Roeselare, Stad Izegem, Toerisme Leiestreek, Yachtcharter Gent/Deinze, Rodenbach, Looza, Natuurpunt, Rondom, De Zondag, Het Nieuwsblad en Radio 2.

 Promotiefolder Davidsfonds Zomerzoektocht 2016 - 1964 kb


Spotje Radio 2


Boeken & cd's :
De streek van Mandel en Leie