logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share

Op deze pagina vindt u meer informatie over de nationale evenementen van het Davidsfonds. Er zijn jaarlijks ook 10.000 plaatselijke activiteiten. Wilt u meer weten over de initiatieven van een afdeling bij u in de buurt? Zoek dan links in de menubalk bij 'Activiteiten in uw buurt'.


Zomerzoektocht in volle gang
Van zaterdag 4 juni tot en met zondag 18 september vindt de 30ste editie van de Zomerzoektocht plaats. Deze keer trekken we naar de Leiestreek, naar Roeselare en Izegem. Klik op 'lees meer' en ontdek er alles over!
De 'vergeten' genocide
In 1996 zijn meer dan 500.000 Rwandezen door het Congolese regenwoud gevlucht om te ontsnappen aan het regeringsleger van president Kagame. Hooguit één op de vier overleefde dat. Marie Bamutese is één van hen. Samen met haar man en Afrika-kenner Peter Verlinden getuigt ze over die tragedie.
Wie gaat Amerika leiden?
Naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen wordt de analyse van de race des te interessanter. Kandidaten moeten telkens weer afwegen op welke staten en kiezersgroepen ze hun pijlen richten. Wat is het belang van de vrouwelijke stem? 
Lees met ons mee
Wist je al dat er in heel Vlaanderen bijna 100 Davidsfonds leesgroepen actief zijn? Het hele jaar rond komen mensen - zowel literaire veelvraten als occasionele lezers - samen om zich te verdiepen in een vooraf gelezen roman en hun leeservaringen uit te wisselen. Lees gerust met ons mee!