logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share

Op deze pagina vindt u meer informatie over de nationale evenementen van het Davidsfonds. Er zijn jaarlijks ook 10.000 plaatselijke activiteiten. Wilt u meer weten over de initiatieven van een afdeling bij u in de buurt? Zoek dan links in de menubalk bij 'Activiteiten in uw buurt'.


Hommage aan Van Ostaijen
In februari 2016 was het 120 jaar geleden dat Paul Van Ostaijen werd geboren. Leer de Vlaamse dichter beter kennen tijdens een voorstelling door woordkunstenaar Peter Holvoet-Hansen.
Alles over klimaatverandering
Pieter Boussemaere, historicus en auteur van Eerste hulp bij klimaatverwarring, brengt je de essentie van de klimaatkwestie bij. Je ontdekt o.a. waarom de huidige opwarming uitzonderlijk is en waarom zoveel mensen de klimaatkwestie negeren.
Wie gaat Amerika leiden?
Naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen wordt de analyse van de race des te interessanter. Kandidaten moeten telkens weer afwegen op welke staten en kiezersgroepen ze hun pijlen richten. Wat is het belang van de vrouwelijke stem? 
De 10 Belgische Tourwinnaars
In juli start de Ronde van Frankrijk opnieuw. De kans dat een Belg wint, is klein. Toch heeft België 10 Belgische Tourwinnaars op z'n palmares. En die winsten hebben een serieuze impact gehad in ons land. Kom naar de Tournee van auteur Herman Laitem en kom er alles over te weten!
Lees met ons mee
Wist je al dat er in heel Vlaanderen bijna 100 Davidsfonds leesgroepen actief zijn? Het hele jaar rond komen mensen - zowel literaire veelvraten als occasionele lezers - samen om zich te verdiepen in een vooraf gelezen roman en hun leeservaringen uit te wisselen. Lees gerust met ons mee!