logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
Nieuws

Wie zijn we | Bestuur | Nieuws | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


21/11/2017 - Boekenafhaalavond met verteltheater


21 november: Verteltheater met Marcel Vandemaele en boekenafhaalmoment


Op dinsdagavond Op dinsdag 21 november 2017 om 19.30 uur organiseren wij in de bovenzaal van de Valkaart (Albrecht Rodenbachstraat 42) een lekker ouderwetse vertelavond. Deze omschrijving is helemaal niet pejoratief bedoeld. Het is een heuse kunst om het publiek te boeien met een al dan niet waar gebeurde vertelling, zonder gebruik te maken van spectaculaire decors of andere technische snufjes. Een goed verteller neemt zijn publiek zó mee in zijn verhaal dat de grens tussen realiteit en fictie vervaagt en compleet onbelangrijk wordt. Op het einde houd je er als toehoorder een goed gevoel aan over: je vergat even de dagelijkse sleur!

Marcel Vandemaele
 u
it Zonnebeke is zo’n vertelkunstenaar. Hij won in 2012 het Landjuweel Vertelkunst Vlaanderen. Hij verzorgt vertelwandelingen op vraag van toeristische diensten en provinciale domeinen in de Westhoek. Hij weet steeds zijn publiek te boeien met  een mix van spannende, volkse en soms knotsgekke verhalen. 

Zo brengt hij in de Valkaart naast het Heksenvolksverhaal uit Beselare ook Het Testament van Maria Fiorini, een adembenemend spannend verhaal waarmee hij in 2014 laureaat was op het Vertelfestival Vlaanderen. Hij eindigt met een knettergek verhaal uit het Provinciaal domein De Palingbeek waarmee hij ongetwijfeld de lachspieren aan het werk zal zetten. Hij lardeert zijn optreden met enkele passende gedichten.

Na afloop van deze vertelavond (rond 21.30 uur) kan u de boeken die u bestelde voor het nieuwe lidmaatschap mee naar huis nemen.


De algemene toegang bedraagt 7 euro. Houders van een Davidsfonds Cultuurkaart betalen slechts 5 euro.

Als lid van DF Oostkamp krijgt u gratis toegang op voorwaarde dat u na afloop uw boeken en/of nieuwe Cultuurkaart mee neemt.

 
15/09/2017 - Boeiende sprekers in de abdij van Zevenkerken
Boeiende sprekers in Zevenkerken
Ook dit najaar organiseert de Sint-Andriesabdij van Zevenkerken, i.s.m. ons gewest, enkele lezingen met gerenommeerde sprekers.
Het spreekt voor zich dat wij u die woensdaglezingen warm aanbevelen.
Om praktische redenen wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven.