logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Wie zijn we

Wie zijn we | Bestuur | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Beveren-Leie [Gaverland]Afdeling Beveren-Leie


De Davidsfonds afdeling Beveren-Leie biedt een toegankelijk cultureel programma aan voor een breed publiek.
 
Klassiekers op onze jaarkalender zijn o.a.:
 
De 11-juli viering, onder de noemer van “Ronde van Beveren”, brengt een gevarieerd programma met tentoonstellingen (beeldende kunst, schilderkunst), poezie, muziek, locale geschiedenis (heemkunde), verhalen, fiets- en wandeltochten of muziekoptreden.
 
Ook plannen wij elk jaar een activiteit rond de Nacht van De Geschiedenis in maart, waar de klemtoon ligt op plaatselijke geschiedenis.  Onderwerpen die de laatste jaren aan bod kwamen waren "Leiekronkels", Beverse cafes vanaf de 16e eeuw, de opgravingen aan de Meierie in Desselgem, de 'Groote' Oorlog tussen Leie en Schelde, bezoeken aan plaatselijke vakmensen in hun ateliers, en "Tussen Pot en Pint" over het plaatselijk cafeleven in de vorige eeuw.  In 2017 is er een samenwerking met de Kunstacademie Waregem voor een "wandeling door de muziekgeschiedenis".
 
De Dorpsquiz voor verenigingen werd 10 maal georganiseerd en kon telkens rekenen op een 20-tal enthousiaste quizploegen die hun lokale Beverse vereniging vertegenwoordigen. 
 
Verdere activiteiten, varierend van bier- of wijnproefavond, Whisky en Trappistenproeverij, museumbezoek, culturele busreis, natuurwandeling of interessante voordrachten, worden regelmatig georganiseerd.
 
In het najaar hebben we meestal een herfstwandeling, met een voorkeur voor de Vlaamse Ardennen.

De activiteiten worden via deze mini-site aangekondigd, die rechtsteeks te bereiken is via het webadres beveren-leie.davidsfonds.be. Klik dan op “Activiteiten” in bovenstaand menu om verder info over onze activiteiten te bekijken.  Indien u info over onze activiteiten via email wenst te bekomen, klik dan op onderstaand icoontje, of makkelijker, volg ons op Twitter: @DavidsfondsBevLeie.

Onze lokale website is
davidsfondsbeverenleie.be en hier vindt u verdere info, alsook foto's en verslagen van voorbije activiteiten.

 
Vriendelijke groeten,
 
Koen Lavens
Voorzitter


 stuur ons een email