logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Haacht [Dijleland]imageimage

Jaarlijkse uitstap Lessen in Henegouwen


Datum :
Zaterdag 20 mei 2017


Uitvoerder :
Jo Vranckx en plaatselijke gidsen


Omschrijving :

Onze jaarlijkse daguitstap brengt ons naar Museum Hospitaal Dame met de Roos in Lessen, Henegouwen waar we met een kop koffie of thee en koffiekoeken worden verwelkomd.
In de voormiddag brengen we een bezoek aan de porfiergroeven van Lessen: industriële archeologie en hedendaagse ontginning, een specialiteit van de streek. Vervolgens verkennen we met de autobus en met grondige uitleg van een stadsgids de omgeving: we rijden langs het geboortehuis van René Magritte en het kasteel van Bois-de-Lessines. Daarna brengen we een bezoek aan de romaanse kerk van Wannebecq.
’s Middags schuiven we aan tafel in het museum.
Na de middag maken we eerst een korte, begeleide wandeling door de kruidentuin van het hospitaal. Vervolgens bezoeken we onder leiding van twee gidsen het museum zelf. Een pareltje! Een van de meest verbazingwekkende plaatsen in ons land, een getuigenis van het leven in een middeleeuws hospitaal. ‘Mooier dan Hospices de Beaune …: een vaak gehoorde uitspraak!
Vertrek: 20 mei om 8.15 u aan Parking Lombaarden in Haacht, terug omstreeks 18.30 u.
Onkosten: € 55 (€ 60 voor wie geen lid van het Davidsfonds is) alles inbegrepen behalve drank bij het middagmaal. Je kan inschrijven tot 10 mei bij een van onze bestuursleden. Je inschrijving is pas in orde nadat je ook betaald hebt. Dat kan op rekeningnummer BE78 4316 1455 5186 van Davidsfonds Haacht. Mededeling: Naam / Uitstap Lessen


 Jo Vranckx


Locatie :
7860 Lessen
Belgie