logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur | Nieuws | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Rotselaar [Dijleland]imageimageimage

Nacht van de Geschiedenis


Datum :
Dinsdag 19 maart om 20 uur


Uitvoerder :
Stefaan Top, Veerle Deneef, Tim Wagendorp,Lieve Lieckens


Omschrijving :

 
 
Op dinsdag 19 maart 2013 is het weer zover: dan vindt de elfde Nacht van de Geschiedenis plaats Dit jaar staat De Nacht van de Geschiedenis in het teken van de vakmannen en -vrouwen. De bakker, de slager, de kruidenier om de hoek maar ook de loodgieter, de huisschilder, de schoenmaker, de chocolatier… Het zijn beroepen die stilaan met uitsterven bedreigd zijn, maar tegelijkertijd een boeiende geschiedenis kennen, niet zelden verbonden met een generatieverhaal.

Onze  verhalen worden gebracht door Veerle Deneef, juweelontwerpster, Tim Wagendorp, messenmaker en Lieve Lieckens, mandenvlechtster/reuzenmaakster.
Prof. Stefaan Top geeft een passende inleiding..

Veerle Deneef begint de avond met een feestelijk accent: juwelen. Zij experimenteert met waarde-volle materialen, texturen en technieken.

Aanknoping voor een juweel vindt zij in een 'petite/grande histoire', een oud juweel, een 'objet trouvé'... Zo heeft elk juweel zijn eigen verhaal.

Tim Wagendorp was al van kindsbeen af geïntrigeerd door messen. Het begon allemaal met dat eerste eenvoudige zakmesje. Maar  het ging verder: Van koksmes tot bestek, van pijlpunt tot jachtmes ... allemaal zijn het mooie en duurzame snijwerktuigen waarbij functie en esthetiek harmonieus in mekaar verweven worden.

Zeg niet zomaar mandenvechtster tegen Lieve Lieckens. Ze vlecht weliswaar wilgentenen tot rieten manden, maar is ook druk in de weer met het vlechten van reuzen. Volgens Lieve is het vlechten ideaal om bijvoorbeeld stress te bekampen.

Als u op een carnavalstoet een reus voorbij zag wandelen, was hij misschien een creatie van Lieve.

 

Praktisch:

Titel van de activiteit: de vakman/-vrouw: drie verhalen over creativiteit, passie en vakmanschap.

Locatie: Parochiezaal Wezemaal, Holsbeeksebaan 1, 3111 Wezemaal
startuur: 20 uur

Deelnemingsprijs: 5 euro (prijs met Davidsfonds Cultuurkaart: 3 euro)
Geen inschrijving

We doen mee met de actie Koffiestop. Ze schenken wereldwinkelkoffie en –thee. Zo willen zij fondsen werven voor het werk van Broederlijk Delen. Elke koffiedrinker stopt een vrije bijdrage in de Koffiestop-collectebus en steunt zo groepen mensen in het Zuiden in hun strijd tegen armoede en onrecht


Locatie :
Parochiezaal Sint Martinus
Holsbeekse Baan 1
Wezemaal

 Download 1 - 55 kb