logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share

Op deze pagina vindt u meer informatie over de nationale evenementen van het Davidsfonds. Er zijn jaarlijks ook 10.000 plaatselijke activiteiten. Wilt u meer weten over de initiatieven van een afdeling bij u in de buurt? Zoek dan links in de menubalk bij 'Activiteiten in uw buurt'.


Marc Vergote uit Deerlijk wint 30ste Zomerzoektocht

Marc Vergote uit Deerlijk is de winnaar van de 30ste Zomerzoektocht van het Davidsfonds in Roeselare, Izegem en de Leiestreek. Hij vond alle antwoorden en zat slechts 25 seconden naast de oplossing van de schiftingsvraag!
(Over)leven in de DDR
Bijna dertig jaar stond de Berlijnse muur symbool voor een dictatuur die haar eigen bevolking onderdrukte en vluchtelingen tegenhield. Auteur Aline Sax vertelt over de impact van de muur op het leven in de DDR. Ze vertrekt daarbij vanuit haar roman Grensgangers.
De 'vergeten' genocide
In 1996 zijn meer dan 500.000 Rwandezen door het Congolese regenwoud gevlucht om te ontsnappen aan het regeringsleger van president Kagame. Hooguit één op de vier overleefde dat. Marie Bamutese is één van hen. Samen met haar man en Afrika-kenner Peter Verlinden getuigt ze over die tragedie.
Lees met ons mee
Wist je al dat er in heel Vlaanderen bijna 100 Davidsfonds leesgroepen actief zijn? Het hele jaar rond komen mensen - zowel literaire veelvraten als occasionele lezers - samen om zich te verdiepen in een vooraf gelezen roman en hun leeservaringen uit te wisselen. Lees gerust met ons mee!