logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share
De kwaliteit van onze voeding - Fabels versus feiten over voedsel


Docent(en) :
Huyghebaert André, meer info


Datum :
ma. 5, 12, 19, 26 maart 2018 van 14 tot 16 uur


Omschrijving :

  • De kenmerken van kwaliteitsvolle voeding
  • Biologische voeding
  • De relatie tussen voeding en milieu

Duurzaam, ecologisch, biologisch. Het zijn woorden die we steeds vaker horen in verband met onze voeding. De bio-industrie zit dan ook duidelijk in de lift. Maar hoe gezond of ongezond is ons voedsel nu echt? Wat gebeurt er precies bij het conserveren en bereiden van etenswaren? Zijn diepgevroren groenten even gezond als verse? En is biologische voeding het antwoord?

André Huyghebaert bekijkt samen met u de volledige voedselketen vanuit verschillende invalshoeken. Zo werpt hij een kritische blik op onze voeding vanuit een historisch oogpunt: is het nu beter dan in de vorige eeuwen of aten de mensen vroeger gezonder dan wij? In deze cursus leert u alles wat u als bewuste consument moet weten om gezonder met voeding om te gaan.

Cursisten vertellen:
‘Uitstekende cursus: wetenschappelijk én met de praktische toepassingen, gebracht op heldere en aangename wijze!’ (Knokke, 2015)


Locatie :
Wit-Gele Kruis (Stovestraat, Diksmuide)


Info :
051 50 31 80 (Roger Roels) en op 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Organisatie i.s.m. Davidsfonds Reg. Diksmuide



Inschrijven :

Prijs Omschrijving
€ 64.00 Cursus (koffie en digitale syllabus inbegrepen)
€ 56.00 Cursus met Davidsfonds Cultuurkaart (koffie en digitale syllabus inbegrepen)